BIOGRAPHY

HOE HET BEGON

Dewi Pechler, geboren op 09-09-1983 te Dokkum,  kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. Haar vader speelde in een Reggae band en haar Indische familie bestond voornamelijk uit muziekliefhebbers.

Ze zong al voordat ze kon praten, en op de basisschool kreeg ze twee maal de hoofdrol in de schoolmusical.

Vanaf haar 14e is ze privézanglessen gaan volgen bij Mirjam Mens,  de voormalige zanglerares van Anouk.

In 2000 kreeg ze op 16-jarige leeftijd een dochter. Nomi Pechler.

Vanaf 2002 zong ze alleen nog in een repetitieruimte voor een Molukse coverband. Waar ze backings en af en toe solo zong.

Dewi volgde een tijdje de opleiding SCW Kunst & Cultuur in Zwolle, waarvan zang, dans en toneel onderdelen zijn.

IDOLS 

Voor de audities van Idols 1 (2002) koos Pechler het nummer Your House van Alanis Morissette. Ze kwam hiermee in de theaterronde en zal uiteindelijk via de workshopronde in de finaleronde komen. In de finaleronde haalde ze de zevende liveshow. In deze uitzending werd ze door de kijkers naar huis gestuurd en werd ze vierde van dat Idols seizoen. 

Na haar vertrek uit Idols dook Pechler de studio in om aan eigen materiaal te werken. Na verloop van tijd kwam Pechler dan ook met haar eerste album Know Me. Pechler bracht als debuutsingle het nummer Left of Center uit.

Het nummer werd een top 10-hit. Ze scoorde ook nog hits met de nummers When You Walk In the Room, een duet met Jamai Loman en Amazing.

Ook is ze te horen in het nummer “Why” van Jim Bakkum.

Tot haar 20e heeft ze in Friesland in het dorp Munnekenuren gewoond en later in o.a. Hilversum, Almere en Haarlem en woont nu in Amsterdam.

DEWI’S JAM

Omdat Dewi niet wilde stoppen met zingen en muziek maken, maar de optredens sterk terug liepen, besloot ze zelf de mouwen op te stropen en begon met het organiseren van eigen sessies. Meteen de eerste sessie was al een groot succes. Dewi had in de voorlopende jaren genoeg contacten opgedaan met andere muzikanten en zangers, waardoor ze gemakkelijk mensen bij elkaar kon brengen voor niet alleen het muziek maken maar ook om een gelegenheid te bieden waar muzikanten, zangers en muziekliefhebbers met elkaar in contact konden komen. Vocalisten als bijvoorbeeld Wudstik (TVOH) , Jenny Lane, (TVOH) David Dam (TVOH) , Marcel Veenendaal (DI-RECT)  waren regelmatig te gast tijdens deze sessies lang voordat ze nationaal doorbraken.

Dewi’s JAM heeft verschillende locaties gehad, waaronder Mp3 Live (voorheen Meander), Panama en CC muziek café. Tot op de dag van vandaag organiseert Dewi zo nu en dan een Dewi’s JAM sessie die elke keer weer even magisch en gezellig is waar muzikanten en vocalisten zichzelf helemaal kunnen laten gaan met een publiek die een artiest waardeert.

 

MUSICAL HAIR

In de tussentijd werd dewi benaderd door Kemna Casting voor de audities van de Musical HAIR. Uiteindelijk werd ze gekozen om een aantal songs op zich te nemen in de show. Ze zong o.a het nummer “Aquarius”, waarmee ze deze bekende musical opende.  Voor Dewi was dit een hele nieuwe ervaring, aangezien Musical nooit echt in haar aard zat, maar kon zich heel erg vinden in het verhaal en de sfeer van de musical HAIR.

Ze heeft deze 7 maanden durende tour door Nederland & België met ontzettend veel plezier en liefde beleefd! (september 2007 t/m april 2008).

MEDIATRACK 

Tussen de bedrijven door werd ze benaderd door Hans Strikkers, eigenaar van Mediatrack, een media bedrijf die ook producties van muziek en film op zich nam, met de vraag of ze een nieuw album met hem wilde gaan maken. Dat wilde ze maar al te graag.

Al gauw sloegen ze de handen ineen en alle puzzelstukjes vielen samen.

 

ALBUM TRUE TO MY SOUL

Er waren al wat songs geschreven, met o.a. Alvin Lewis, Eelco van Zanten en Bart Oostindie. Er werd nog een en ander toegevoegd en daarna kreeg de productie een bijzondere wending. Samen met Bart Oostindie en Hans Strikkers besloot ze de cd in Dewi’s ouderlijk huis te gaan opnemen. Dit resulteerde in een week lang full time werken met een hele band (Bart Oostindie, Sjoerd Rutten en Mike Roelofs) in de natuur in Friesland. Met een ontzettend mooi, puur en mensenlijk album als eindresultaat. “True to my Soul” als titel. Een titel gekozen, in lijn met de zoektocht naar haar eigen “ik”.  Deze cd kwam in 2008 uit.

Naast de cd werd er ook een prachtige documentaire gemaakt, geproduceerd door Louk Vonken,  over deze week opnames in Friesland.

Deze werd als dvd bij de cd verkocht.

Doordat het een kleine maatschappij was waar Dewi haar cd uitbracht, en er niet veel budget was voor promotie, heeft de cd True to My Soul helaas niet heel veel opgebracht commercieel voor Dewi. Maar voor haar zelf was dit een ontzettend mooi kado die ze zichzelf mocht geven, en een goede manier om weer  terug bij zichzelf te komen.

 

POPSTARS 

In 2009 werd Dewi benaderd door de productie van POPSTARS, of ze mee wilde werken aan een nieuw concept. Het fenomeen “Mystery Popstar” werd in het leven geroepen en ze waren op zoek naar artiesten die al bekend waren die nog een keer mee wilden doen. Maar dan wel gemaskerd. Zowel de jurk als het publiek mocht niet weten wie het zou zijn. Dewi was zeer terughoudend in eerste instantie, maar besloot uiteindelijk om toch mee te doen.

Mede om te laten zien aan Nederland dat ze van klein meisje met dreads was uitgegroeid tot een volwassen vrouw. En dat het de tijd was om zichzelf weer in de media te begeven.

Ze belandde uiteindelijk in de halve finale van Popstars en eindigde weer op de 4e plek.

ALBUM POWER OF NOW

Popstars had haar weer even terug in the picture gebracht, en ze werd benaderd door Jerry Anholt van Diesel Joy Records directeur van een klein plantenlabel.

Samen besloten ze een nieuwe album te maken, dit keer weer met een commerciëlere insteek.

Haar eerste single “Sour” van het album “Power of Now” die in 2010 uitkwam, heeft ze opgenomen in Londen samen met Producer “Pete Boxta Martin” die o.a. met artiesten als Sugababes, Christina Aguilera en Beyonce heeft gewerkt.

Deze single belandde in de top 10 van de single top 100. Zowel een dance versie als een acoustische versie werd er gemaakt.

PLAYBOY 

Tegelijkertijd werd Dewi ook benaderd door het mannenblad “Playboy”.

Ze besloot door te borduren op haar imago als volwassen vrouw  te presenteren aan Nederland en ging akkoord met een foto serie.

Zowel de foto’s als de single Sour werden op 9 september (Dewi’s verjaardag)  2010 gepresenteerd in de Panama in Amsterdam.

In 2011 vloog ze naar Las Vegas om een tweede videoclip voor “Sour” op te nemen en een fotoshoot voor de Panorama.

Ook was ze een aantal keren bij Giel Beelen te gast om haar  singles “Sour” ,”My Neighborhood” en “Louder” acoustisch ter gehore te brengen in combinatie met een aantal covers, samen met Anthony Wongsokarijo op gitaar en Bouchra Tjon Pon Fong (K-otic) en Meike Hurts (KUS) als backing vocalisten.

Dewi werd gekozen tijdens een radio contest bij Giel, van beste cover act Rolling in the Deep en werd tweede.

Door deze samenwerking kregen de meiden Bouchra, Meike en Dewi de smaak te pakken. En gingen vaker samen zingen.

Na een aantal gelegenheidsoptredens, besloten ze officieel een groep te beginnen.

THE POLLY PUMPS 

Driestemmige, harmonische klanken werden er geproduceerd door deze drie dames. Alle drie moeder, alle drie kenden ze het klappen van de zweep van de showbizz wereld. Hun stemmen mengden zich zo goed, dat het zich uitstekend leende om samen op te treden . Er werd zelfs een single uitgebracht onder hetzelfde label waar Dewi al bij zat, Diesel Joy Records, genaamd D.O.A

Ze doken de studio in en schoten ook meteen daar de videoclip.

Na nog een aantal mooie projecten te hebben voltooid, o.a maandelijks te gast bij Radio Decibel in het ochtend programma Barry Brand, en een vol Paradiso tijdens het evenement “True Colors”, waar ze ook als opening gelijknamige nummer ten gehore brachten, stonden de neuzen helaas niet meer allemaal dezelfde kant op en stopten ze na 1,5 jaar samenwerken.

DINNERSHOW STUDIO 21

In deze zelfde periode, begin 2012 werd Dewi benaderd voor een auditie in studio 21 voor de beroemde Wentink Dinnerhow.

Ze heeft twee audities gedaan en werd aangenomen als vaste vocalist.

De Show, 21 ON AIR draaide 3 seizoenen, tot eind 2014. Samen met haar collega’s Erica Yong, Sanne de Winter, Ivanildo Kembel, Ger Savelkoul, Jorginho Paunussa en Ruud van Overdijk hebben ze drie jaar lang een aantal keer in de week een fantastische show neergezet, waar Dewi o.a. muziek van Beyonce, Tina Turner, en vele ander popartiesten ten gehore bracht.

Deze show is gemaakt door Frank Wentink en Marc Forno. Na 2 jaar werd studio 21 overgenomen door RTL.

Toen de dinnershow 21 ON AIR ging stoppen, kwamen er al snel nieuwe audities voor een nieuwe show,  dit keer geproduceerd door RTL, olv Sjoerd van Schooten, Marc Forno, Maurice Wijnen en Eric van Tijn.

Dewi deed wederom auditie voor de nieuwe show, en werd weer aangenomen.

Nu met een totaal nieuw team, nieuwe collega’s als Michelle Splietelhof, April Darby, Roman van der Werff, Sonny Sinay, Roy van Iersel, Omri Tindal en Yoran de Bont, maar wel met al drie jaar ervaring ging Dewi vol goede moed de repetitieperiode van de nieuwe show “Dinnershow Pandora” in.

Met Great Gatsby, Burlesque en Jazz & Jive als insteek werd er een prachtige nieuwe show gemaakt. Dewi zingt o.a. een solo nummer “Where have all the good men Gone” in de zaal en opent samen met de andere dames met Bang Bang van Jessie J.

Dinnershow Pandora loopt nog steeds. En Dewi treedt hier regelmatig op als vaste vocalist.

THE TRIPLICATS

In Dinnershow Pandora ging Dewi ook samenwerken met Zanger/Pianist/Violist Diederick Ensink en Bassist/Contrabassist Sebas Wolfensberger.

Sebas kende zij al van Dinnershow 21 ON AIR, waar hij al als vast bandlid in de live band van studio 21 speelde. Tijdens de Pandora show spelen zij in een jazzy combo, waaruit een nieuwe groep ontstond. De klik was zo fijn en samen muziek maken voelde zo goed dat ze begonnen buiten de show ook op te treden. Dit was vrij snel al een succesvolle stap geweest, en binnen een half jaar hadden zij al een officieel management en noemden ze zichzelf “The Triplicats”. Ook vanwege Dewi’s liefde voor jazz, soul en blues, voelde zij zich helemaal thuis in het repertoire, wat jazz en blues songs bevat, maar ook nieuwe popsongs opnieuw gegoten in een jazzy jasje.