VOICEFULLNESS 

[WORKSHOP AGENDA]  – meer info? /  aanmelden?  info@dewimusic.com 

 

Er staan op dit moment nog geen workshops gepland. 

 

Informatie Workshops: 

Tijdens een workshop VoiceFullness voeg ik drie aspecten samen.

Mindfullness, Zangcoaching en Mental Coaching.
Deze drie onderdelen staan met elkaar in verbinding en deze methode kan zowel op professioneel als op amateuristisch gebied worden toegepast.

Het bewust worden van onze gedachten, het ego die in verbinding staat met onze onzekerheden, blokkades en spanningen in het lichaam, leren voelen waar onze blokkades zitten en hier aandacht aan geven zijn onder andere onderwerpen die worden aangesneden en naar wordt gekeken samen.
Door middel van klank toepassen in combinatie met een diepe(ere) ontspanning, vrij(er) van ons hoofd en dichter bij ons hart, is (samen) zingen niet alleen nog fijner, maar werkt het ook helend, verlaagt het stress en zullen bepaalde zang technieken veel natuurlijker gaan.

Deel 1: Mindfullness Adem- en ontspanningsoefeningen; werken aan houding – naar binnen gaan – voelen.
Deel 2: Ademen met klank integreren, klank door het hele lichaam sturen. Werken aan ademsteun en buikademhaling.
Deel 3: Groepsopdracht, samen in harmonie zingen, in combinatie met een diepe ontspanning, ademsteun en buikademhaling. Vanuit het hart.

Een workshop duurt drie uur.

Wat je mee moet nemen:

– (yoga) matje waar je op kan liggen & zitten
– Flesje water
– Een open mind 😉

Vanaf 18 jaar.

 

 

Algemene Informatie VoiceFullness 

Wil jij (leren) zingen vanuit je hart?

Wij zijn gewend om heel erg vanuit ons hoofd te leven. Hierdoor raken we steeds verder verwijderd van ons hart.

Zingen is een hele effectieve manier om dichter bij jezelf en dus ook bij je hart te komen. Je hart als het ware te openen.

Vanaf januari 2018 heb ik weer ruimte voor het geven van zangles- en coaching.

Zowel 1 op 1 als in groepsverband (Workshops).

Gericht op het vinden van je eigen sound, zingend vanuit het hart. Je werkt oa. aan tekstbeleving, performance, houding, ademhaling, er komt een stukje mindfulness en mental coaching aan te pas die zowel voor professionals als amateurs voor een postieve ontwikkeling zorgen.

Een lied kunnen vertellen, overbrengen, rechtstreeks vanuit je eigen hart is niet iets vanzelfsprekends, zeker niet als we er teveel bij naDENKEN, en daardoor minder VOELEN.

Ben jij geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar info@dewimusic.com 

Meer info over o.a. workshop data :  Kijk ook op de  Facebook Pagina   of  Instagram  van VoiceFullness.

Alle leeftijden zijn welkom, met of zonder ervaring, zingen is voor iedereen en je kan er veel meer mee dan je denkt!

 

Hoe is  VOICEFULLNESS ontstaan?

Ik treed regelmatig op in verschillende formaties, en heb daar ontzettend veel plezier in!

Zingen hoort echt bij mij, en heb dan ook door de jaren heen een hele hoop ervaring opgedaan. Niet alleen op het podium, maar ook naast het podium.

De wereld van media is een harde wereld. En als je het wilt “maken” als succesvol artiest in deze wereld zal je erg sterk in je schoenen moeten kunnen staan, wil je daadwerkelijk ook daar kunnen komen.

Ik zelf heb een hele hoop ups and downs mogen ervaren, die echt niet altijd even leuk waren. Meerdere malen wilde ik stoppen met optreden door onzekerheid, en stopte ik met geloven in mezelf. Alleen al het feit dat het maken van muziek in de commerciële wereld helaas niet, of zelfs bijna helemaal niet meer om de muziek en de zang zelf gaat, kan behoorlijk koud op je dak vallen als je passie muziek is.

De puurheid van muziek en zang wordt bijna altijd “weggeschaafd” als het ware, waardoor je gaat twijfelen aan je eigen kunnen, je eigen creativiteit en je eigen originaliteit.

Natuurlijk zijn er een hoop getalenteerde mensen die hun eigen product en hun eigen creaties met de wereld kunnen delen en hier ook hun brood mee mogen verdienen, maar ook deze mensen zullen altijd concessies hebben moeten doen, hard moeten werken en door verschillende ups and downs moeten gaan.

Een aantal jaren geleden ben ik begonnen met zanglessen geven. Nu ben ik zelf redelijk “technisch” onderbouwd als zangeres, heb vanaf mijn 13e tot mijn 18e zanglessen gevolgd, maar betrapte mij zelf er op dat pas toen ik echt dingen ging doen die ik ZELF heel leuk vond, ik de technische dingen begon los te laten en vanuit mijn gevoel begon te performen.

Zingen is iets heel bijzonders. Het is een manier om dicht bij jezelf te komen.
Vaak krijg ik te horen: “Oh het lijkt me zo heerlijk als ik zo lekker kon zingen als jij, dan zou ik de hele dag zingen!”

Ik ben me toen gaan afvragen waarom mensen dat vaak roepen? En het antwoord is natuurlijk duidelijk! Zingen is fantastisch! Maar waarom eigenlijk?

Het is bevrijdend, werkt goed op je humeur, is stress verlagend, rustgevend en zo kan ik nog wel even door gaan!

Is het niet heerlijk om onder de douche even lekker een liedje te “blèren”? JA DAT IS HEERLIJIK! 🙂

En nu sinds een paar jaar roep ik dan ook terug: “Dat kan jij ook!”
Want eigenlijk kan iedereen zingen! Het is een vorm van uiting, ook al ben je misschien niet zo muzikaal of kan je niet zo goed toon houden. Natuurlijk is het zo dat helaas niet iedereen het TALENT heeft om het daadwerkelijk ook op een podium uit te voeren, maar voor jezelf is zingen iets HELENDS.
En zeker als je leert om vanuit je hart te zingen en je eigen HEART SOUND te vinden.

 

WAT IS VOICEFULLNESS?

 

VoiceFullness is een combinatie van:

  • ZANGLES , (technisch gedeelte tot op zekere hoogte, je werkt met mij vooral aan je ademhaling & ademsteun)
  • ZANG COACHING, (perform gedeelte, je werkt mij mij aan je houding, zelfvertrouwen, maar ook je uiterlijkeverschijning en je uitstraling)
  •  MINDFULNESS/MENTAL COACHING (het innerlijke gedeelte, je werkt met mij aan het overbrengen van je gevoel in een lied, tekstbeleving, interpretatie, naar binnen (durven) gaan, je eigen sound vinden.Vooral dit laatste onderdeel is bij mij in de jaren dat ik “gewoon” zangles gaf eigenlijk vanzelf ontstaan, omdat ik van nature altijd  al automatisch “IN TUNE” op een leerling, er vaak emoties en blokkades los kwamen tijdens sessies en ik heel duidelijk begon aan te voelen wat diegene nodig had om een stukje verder te komen in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Of dit nou op professioneel zang gebied of misschien zelfs alleen maar op emotioneel gebied is, zingen kan een hele hoop losmaken in jezelf, wat ontzettend effectief kan werken op je gehele welzijn:
  • Het loslaten van negatieve emoties
  • Verwerken van traumatische ervaringen
  •  Doorbreken van terugkomende destructieve patronen
  •  Het versterken en verbeteren van je eigen zelfbeeld en zelfvertrouwen
  • Je eigen gevoel en kracht beter naar buiten brengen,  je HART openen